FAMA TV
Berita

Berita Ringkas PELANCARAN JUALAN KHAS SYAWAL MADANI PERINGKAT KEBANGSAAN 2023

PELANCARAN JUALAN KHAS SYAWAL MADANI PERINGKAT KEBANGSAAN 2023
15 April 2023 (Sabtu)
9.00 pagi
Pasar Tani Kelana Jaya
Bagi memberi peluang kepada para pengguna mendapatkan barangan keperluan perayaan Aidilfitri, Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan (KPKM) melalui Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) akan membuka jualan Syawal Madani di 113 outlet pemasaran FAMA seluruh negara yang terdiri daripada Pasar Tani, Pasar Tani Kekal, Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) dan Medan Niaga Satok (MNS).
FAMA menyasarkan nilai jualan sebanyak RM 13 juta di sepanjang program jualan Syawal Madani pada tahun ini. 113 outlet pemasaran ini bertujuan bagi memberi peluang kepada usahawan untuk mengadakan jualan semasa musim sambutan Aidilfitri yang mendapat permintaan tinggi dari kalangan pengunjung.
Majlis dilancarkan oleh YB Datuk Seri Haji Mohamad bin Sabu, Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan. Turut hadir Datuk Lokman Hakim bin Ali, Ketua Setiausaha KPKM, Encik Abdul Rashid bin Bahri, Pemangku Ketua Pengarah FAMA dan Puan Aiada binti Abdul Rashid, Pengarah FAMA Negeri Selangor.
Terdahulu YB Datuk Seri Haji Mohamad bin Sabu, Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan menyampaikan sumbangan kepada 40 orang asnaf dan mengagihkan aneka kerepek kepada para pengunjung.

Popular

MAJLIS MENANDATANGANI MOU KERJASAMA STRATEGIK ANTARA FAMA & GOBUILDERS NETSOFT SDN. BHD (GOLOG)

FamaTV Systems

KUNJUNG HORMAT MYIPOmp4

FamaTV Systems

HARI KELUARGA FAMA 2023

FamaTV Systems

Leave a Comment