FAMA TV
Berita

MAJLIS PERASMIAN FORUM NASIONAL HARI HARTA INTELEK NEGARA 2024 ‘HARTA INTELEK NADI MALAYSIA MADANI’

Menara MyIPO, Petaling Jaya, Selangor.
Objektif utama program ini adalah untuk meningkatkan kesedaran dan pengetahuan mengenai pentingnya perlindungan harta intelek dalam ekonomi moden. Dengan pemahaman yang lebih mendalam tentang isu ini, diharapkan peserta akan dapat memanfaatkan harta intelek mereka dengan lebih efektif, memperkukuhkan daya saing perniagaan, dan mendorong inovasi yang berterusan dalam masyarakat kita.
Selain itu, program ini juga bertujuan untuk memperkasa pemilik harta intelek, terutamanya usahawan FAMA, melalui pelbagai platform termasuk digital, e-dagang, dan platform offline. Dengan memberikan sokongan dan sumber daya yang diperlukan, MyIPO dan FAMA bekerjasama untuk memastikan bahawa pemilik harta intelek dapat mengoptimalkan potensi mereka dan menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negara.
Majlis ini juga menyaksikan peristiwa penting iaitu Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) dan Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA). MoU ini menandakan komitmen kedua-dua pihak untuk bekerjasama dalam memperkasakan pemilik harta intelek di negara kita melalui pelbagai inisiatif yang bersepadu.
FAMA juga turut mengadakan Jualan Agro MADANI bagi mempromosikan produk pertanian yang berkualiti kepada para pengunjung . Dengan pelbagai pilihan produk yang ditawarkan, termasuk hasil pertanian segar dan produk usahawan berkualiti tinggi.
Turut hadir dalam majlis ini YB Senator Puan Hajah Fuziah binti Salleh, Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup, YBrs.Tuan Haji Aminuddin bin Zulkipli, Pengerusi FAMA, YBrs.Tuan Kamal bin Kormin, Ketua Pengarah MyIPO, YBrs.Ts. Dr. Mohd Zuhan bin Mohd Zain, Pengerusi MyIPO, YBrs. Encik Abdul Rashid bin Bahri, Ketua Pengarah FAMA dan YBrs. Encik Faisal Iswardi bin Ismail, Timbalan Ketua Pengarah (Pembangunan) FAMA.
” 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐢𝐭𝐢 & 𝐈𝐧𝐤𝐥𝐮𝐬𝐢𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐢 : 𝐏𝐞𝐦𝐚𝐜𝐮 𝐊𝐞𝐣𝐚𝐲𝐚𝐚𝐧”

Popular

PERBINCANGAN FAMA& LEGISLATIVE COUNCIL CHINA DAN WAKIL SYARIKAT SOY SKY FARM TECH CO LTD, HONG KONG

FamaTV Systems

𝐀𝐆𝐑𝐎𝐅𝐈𝐄𝐒𝐓𝐀 𝟐𝟎𝟐𝟒

FamaTV Systems

Majlis Semarak Kasih Aidilfitri FAMA bersama Usahawan

FamaTV Systems

Leave a Comment