FAMA TV
Uncategorized

𝐊𝐀𝐑𝐍𝐈𝐕𝐀𝐋 𝐀𝐆𝐑𝐎 𝐌𝐀𝐃𝐀𝐍𝐈 @ 𝐏𝐀𝐒𝐀𝐑 𝐓𝐀𝐍𝐈 𝐊𝐄𝐊𝐀𝐋 (𝐏𝐓𝐊) 𝐒𝐄𝐁𝐄𝐑𝐀𝐍𝐆 𝐉𝐀𝐘𝐀

𝐏𝐄𝐑𝐀𝐒𝐌𝐈𝐀𝐍 𝐊𝐀𝐑𝐍𝐈𝐕𝐀𝐋 𝐀𝐆𝐑𝐎 𝐌𝐀𝐃𝐀𝐍𝐈 @ 𝐏𝐀𝐒𝐀𝐑 𝐓𝐀𝐍𝐈 𝐊𝐄𝐊𝐀𝐋 (𝐏𝐓𝐊) 𝐒𝐄𝐁𝐄𝐑𝐀𝐍𝐆 𝐉𝐀𝐘𝐀
31 Mei 2024 (Jumaat)
4.00 Petang
Karnival Agro MADANI @ PTK Seberang Jaya akan berlangsung selama empat hari iaitu bermula 30 Mei sehingga 2 Jun 2024. Telah berlangsung majlis perasmian yang telah disempurnakan oleh YBrs. Tuan Haji Aminuddin Bin Zulkipli, Pengerusi FAMA.
Antara yang menarik di karnival ini adalah tawaran jualan 1,001 produk agromakanan, 30 menu makanan popular dan tular negeri, 224 jenis florikultur dan 101 varieti buah-buahan, sayur-sayuran dan barangan keperluan asas agromakanan.
Selain itu, pengunjung juga dapat menikmati jualan lelongan barangan segar seperti 1,000 ekor lelongan ikan siakap dan 500 kilogram (kg) lelongan ikan kembung. Juga terdapat 850 ekor lelongan ayam segar dan 800 kg lelongan daging lembu tempatan.
Dalam karnival sama, pengguna digalakkan untuk berbelanja secara tanpa tunai (cashless) kerana setiap pembelian RM20 dan ke atas secara tanpa tunai akan melayakkan pengguna ke cabutan bertuah serta berpeluang memenangi hadiah terkumpul bernilai RM20 ribu.
YBrs. Tuan Haji Aminuddin Bin Zulkipli, Pengerusi FAMA turut menyampaikan geran dan bantuan FAMA yang bernilai RM275 ribu kepada 21 orang usahawan yang meliputi Geran Agropreneur Muda, Geran Change Upgrade Product (CUP), Program Pemasar Kontrak Pemasaran (RPKP), Program Pusat Pengumpulan Ladang (PPL) dan Pertandingan NBME Explore Race.
” 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐢𝐭𝐢 & 𝐈𝐧𝐤𝐥𝐮𝐬𝐢𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐢 : 𝐏𝐞𝐦𝐚𝐜𝐮 𝐊𝐞𝐣𝐚𝐲𝐚𝐚𝐧”
Mohamad Sabu
Arthur Joseph Kurup
Abdul Rashid Bahri
PMO Malaysia
Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan
#PtkSeberangJaya
#MalaysiaMADANI
#KPKMMalaysia
#TeamKPKM
#CukupDanTerjamin
#FAMAdiHatiRakyat
#AgroMADANI
#JikaTergangguKamiAda

Popular

MINI CONFERENCE OF AGRIBUSINESS MARKETING (MINI CAM2024)

FamaTV Systems

MINI CONFERENCE OF AGRIBUSINESS MARKETING (MINI CAM2024)

FamaTV Systems

Karnival Jualan Agro Madani @ PTK Seberang Jaya, Pulau Pinang (Hari Kedua)

FamaTV Systems

Leave a Comment