FAMA TV
Berita

JUALAN KHAS AGRO MADANI BULAN KEMERDEKAAN @ PASAR TANI PUTRAJAYA

PROGRAM PELANCARAN JUALAN KHAS AGRO MADANI BULAN KEMERDEKAAN @ PASAR TANI PUTRAJAYA
29 OGOS 2023
PASAR TANI PUTRAJAYA
Bagi membolehkan rakyat mendapat akses kepada bahan makanan segar pada kadar yang berpatutan, Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan (KPKM) melalui Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA), Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) dan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) telah menjenamakan semula Jualan Terus Dari Ladang (JTDL) kepada Jualan Agro MADANI.
Bersempena dengan ulang tahun ke 66, istimewa pada penganjuran Jualan Agro MADANI pada hari ini adalah aktiviti bertemakan sambutan kemerdekaan di mana gerai-gerai jualan di Pasar Tani Putrajaya telah dihiasi dengan Jalur Gemilang bagi menaikkan semangat di kalangan usahawan dan pengunjung.
Selain itu, YB Tuan Chan Foong Hin, Timbalan Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan turut mengedarkan bendera Malaysia kepada pengunjung dan telah melancarkan jualan “happy hour” Kombo MADANI Merdeka 66 berharga RM6.60 per unit yang mengandungi produk agromakanan seperti minyak masak, cili merah, kobis, bawang besar dan kentang.
Pelaksanaan program Jualan Agro MADANI akan sentiasa dipantau dan diperluaskan selaras dengan tema Sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia 2023 (HKHM2023) iaitu “Malaysia MADANI: Tekad Perpaduan Penuhi Harapan” yang menunjukkan bahawa Kerajaan Perpaduan tekad dan meletakkan komitmen yang tinggi dalam membantu rakyat menangani kos sara hidup dengan hasrat Kerajaan untuk membantu meringankan beban rakyat dengan kos sara hidup yang masih tinggi.
Turut hadir, YBrs. Tuan Haji Aminuddin bin Zulkipli, Pengerusi FAMA dan YBrs. Encik Abd Rahman bin Mahmood, Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) FAMA.
KPKM akan menganjurkan Karnival Jualan Mega Agro MADANI Peringkat Kebangsaan di Dataran Sejarah Ayer Keroh, Melaka pada 30 Ogos hingga 3 September 2023 ini dan terdapat pelbagai aktiviti yang telah disusun seperti Jualan Agro MADANI dengan penjimatan sehingga 30%, Kaunter Khidmat Pelanggan, Forum Perdana Edisi Merdeka, dan lain-lain.
Jabatan Perdana Menteri
Mohamad Sabu
Chan Foong Hin 陈泓缣
Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan
#MalaysiaMADANI
#KPKMMalaysia
#SekuritiMakananNegara
#CukupDanTerjamin
#AgroMADANI
#FAMAdiHatiRakyat
#JikaTergangguKamiAda

Popular

𝐏𝐄𝐑𝐀𝐒𝐌𝐈𝐀𝐍 𝐊𝐀𝐑𝐍𝐈𝐕𝐀𝐋 𝐉𝐔𝐀𝐋𝐀𝐍 𝐀𝐆𝐑𝐎 𝐌𝐀𝐃𝐀𝐍𝐈 @ 𝐏𝐓𝐊 𝐂𝐇𝐔𝐊𝐀𝐈

FamaTV Systems

𝐀𝐆𝐑𝐎𝐌𝐀𝐑𝐊𝐄𝐓𝐈𝐍𝐆 𝐌𝐀𝐒𝐓𝐄𝐑𝐂𝐋𝐀𝐒𝐒 𝐓𝐈𝐊𝐓𝐎𝐊 𝐒𝐇𝐎𝐏 𝐄𝐃𝐈𝐓𝐈𝐎𝐍

FamaTV Systems

Lawatan Kerja Pengerusi FAMA ke Outlet Pemasaran di FAMA Daerah Langkawi, Kedah.

FamaTV Systems

Leave a Comment