FAMA TV
Berita

JUALAN KHAS AGRO MADANI BULAN KEMERDEKAAN @ PASAR TANI PUTRAJAYA

PROGRAM PELANCARAN JUALAN KHAS AGRO MADANI BULAN KEMERDEKAAN @ PASAR TANI PUTRAJAYA
29 OGOS 2023
PASAR TANI PUTRAJAYA
Bagi membolehkan rakyat mendapat akses kepada bahan makanan segar pada kadar yang berpatutan, Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan (KPKM) melalui Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA), Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) dan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) telah menjenamakan semula Jualan Terus Dari Ladang (JTDL) kepada Jualan Agro MADANI.
Bersempena dengan ulang tahun ke 66, istimewa pada penganjuran Jualan Agro MADANI pada hari ini adalah aktiviti bertemakan sambutan kemerdekaan di mana gerai-gerai jualan di Pasar Tani Putrajaya telah dihiasi dengan Jalur Gemilang bagi menaikkan semangat di kalangan usahawan dan pengunjung.
Selain itu, YB Tuan Chan Foong Hin, Timbalan Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan turut mengedarkan bendera Malaysia kepada pengunjung dan telah melancarkan jualan “happy hour” Kombo MADANI Merdeka 66 berharga RM6.60 per unit yang mengandungi produk agromakanan seperti minyak masak, cili merah, kobis, bawang besar dan kentang.
Pelaksanaan program Jualan Agro MADANI akan sentiasa dipantau dan diperluaskan selaras dengan tema Sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia 2023 (HKHM2023) iaitu “Malaysia MADANI: Tekad Perpaduan Penuhi Harapan” yang menunjukkan bahawa Kerajaan Perpaduan tekad dan meletakkan komitmen yang tinggi dalam membantu rakyat menangani kos sara hidup dengan hasrat Kerajaan untuk membantu meringankan beban rakyat dengan kos sara hidup yang masih tinggi.
Turut hadir, YBrs. Tuan Haji Aminuddin bin Zulkipli, Pengerusi FAMA dan YBrs. Encik Abd Rahman bin Mahmood, Timbalan Ketua Pengarah (Operasi) FAMA.
KPKM akan menganjurkan Karnival Jualan Mega Agro MADANI Peringkat Kebangsaan di Dataran Sejarah Ayer Keroh, Melaka pada 30 Ogos hingga 3 September 2023 ini dan terdapat pelbagai aktiviti yang telah disusun seperti Jualan Agro MADANI dengan penjimatan sehingga 30%, Kaunter Khidmat Pelanggan, Forum Perdana Edisi Merdeka, dan lain-lain.
Jabatan Perdana Menteri
Mohamad Sabu
Chan Foong Hin 陈泓缣
Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan
#MalaysiaMADANI
#KPKMMalaysia
#SekuritiMakananNegara
#CukupDanTerjamin
#AgroMADANI
#FAMAdiHatiRakyat
#JikaTergangguKamiAda

Popular

Program Penilaian Potensi 2024

FamaTV Systems

Lawatan kerja Pengerusi FAMA ke FAMA Negeri Perlis

FamaTV Systems

Bengkel Pemantapan Pegawai Perhubungan Awam Cawangan Komunikasi Korporat FAMA Tahun 2023

FamaTV Systems

Leave a Comment